Kennisdossier cultuurbeleid

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Nederlandse gemeenten bepalen grotendeels zelf wat zij lokaal doen aan het stimuleren van cultuurbeoefening. Dit leggen zij vaak vast in hun cultuurbeleid. Welke stappen doorloopt de beleidsmedewerker voor het (door)ontwikkelen van beleid rondom cultuurbeoefening? Op deze pagina vind je een stappenplan.

Navigeer op deze pagina snel naar:

  • Waarom
  • Voor wie?
  • Met wie?
  • Wat?
  • Hoe?

    Wat is de aanleiding voor gemeenten om (nieuw) beleid voor cultuurbeoefening te maken?

    Het (door)ontwikkelen van beleid voor cultuurbeoefening kan verschillende aanleidingen hebben. Mogelijk ligt er een directe opdracht vanuit de raad, of staat het in het huidige coalitieakkoord. Het kan ook zijn dat de aanleiding is ontstaan vanuit een wens van de inwoners, de lokale cultuursector, en/of de wethouder. Of soms is het vorige cultuurbeleid verouderd en aan vernieuwing toe.

    Aan de slag

    Is de opdracht helder? Is de planning realistisch en heb je voldoende budget en mandaat? Dan kun je van start met de inhoud. De tabbladen in deze kennispagina dienen als leidraad om te komen tot een complete kijk op beleid voor cultuurbeoefening.

    De inhoud van deze kennispagina is tot stand gekomen met medewerking van de VNG, Cultuurconnectie en de Raad van Twaalf. De kennispagina is een vervolg op de Bouwplaats voor Cultuurbeleid School en Vrije Tijd.

    Vond je dit artikel interessant?

    Gemiddelde 4.6 / 5. totaal 14

    Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

    Reacties (0)
    Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
    Merit de Valk
    Merit de Valk
    Functie: Specialist Beleid
    Expertise: overheidsbeleid
    meritdevalk@lkca.nl
    06 26 21 22 44
    Bekijk alle experts
    Bijgewerkt op:
    Gepubliceerd:
    Deel dit artikel