Kennispagina programma School en Omgeving

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel

Het programma School en Omgeving is ondergebracht bij de Gelijke Kansen Alliantie (GKA). De GKA is in 2016 opgericht door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om de kansengelijkheid in Nederland te vergroten.

Het programma School en Omgeving startte in 2022 met als doel kansengelijkheid onder kinderen en jongeren te vergroten door tijdens hun basis- en middelbare schooltijd extra activiteiten aan te bieden.

Het programma richt zich specifiek op de kinderen en jongeren in Nederland die het het hardst nodig hebben. Zij hebben minder toegang tot activiteiten als sport, cultuur, techniek en natuur door bijvoorbeeld hun thuissituatie of de plek waar ze wonen.

Coalities

Op veel plaatsen in Nederland werken coalities van scholen, gemeenten en partijen rondom een school of in de wijk samen aan programma’s met activiteiten die kinderen en jongeren in hun ontwikkeling stimuleren. De Gelijke Kansen Alliantie sluit vanuit het Programma School en Omgeving aan bij coalities om hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een stimulerende omgeving voor kinderen en jongeren.

Op dit moment zijn er een aantal voorlopers, die de komende drie jaar financiële ondersteuning krijgen. Zij worden gevolgd om kennis op te doen over goedwerkende samenwerkingsverbanden. Vanuit deze kennis wordt in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een model ontwikkeld om rijke schooldagen te ontwikkelen.

Informatie voor nieuwe coalities

Wil je onderdeel worden van een bestaande coalitie of overweeg je als nieuwe coalitie om subsidie aan te vragen? Alle informatie over de regeling vind je hier.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 1

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (1)
Piet Hagenaars 23-02-2023

De link naar het tabblad 'Kansen voor cultuur' werkt niet. Jammer. Is dat te herstellen?

reageer
Bert Schoones 23-02-2023

Dank Piet, is nu hersteld!
Vriendelijke groet, Bert

reageer
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ronald Kox (hij/hem/zijn)
Ronald Kox (hij/hem/zijn)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: curriculumontwikkeling
ronaldkox@lkca.nl
030 711 51 42
Max van Alphen (hij/hem/zijn)
Max van Alphen (hij/hem/zijn)
Functie: Specialist Cultuureducatie
maxvanalphen@lkca.nl
06 15 40 99 39
Emma Staals
Emma Staals
Functie: Trainee Cultuureducatie
emmastaals@lkca.nl
030 - 711 51 13
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel