Proeftuin Cultuurcoördinator MBO van start

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
De Proeftuin Cultuurcoördinator MBO (CCMBO) is van start gegaan in Amsterdam.

Elf gedreven deelnemers schrijven onder begeleiding een cultuurbeleidsplan voor hun eigen college. Zij vertalen hun persoonlijke leer- en ontwikkelwensen in concrete stappen om cultuureducatie stevig te verankeren in het mbo. Uiteindelijk leidt de proeftuin met input van de deelnemers tot een definitieve CCMBO-training die landelijk kan worden ingezet.

Wie doen er mee?

De deelnemers zijn (recent aangestelde) cultuurcoördinatoren van het ROC van Amsterdam & Flevoland (ROCvAF) en Mediacollege Amsterdam. De praktijkgerichte kennis die zij dit jaar opdoen, zetten ze direct in om cultuureducatie binnen hun colleges te versterken.

Proeftuin MBO CC

Behoefte aan een vaste plek voor cultuur

In het mbo zelf ontbreekt een algemeen kunstvak, en de aanwezigheid van een cultuurcoördinator is zeldzaam. Dit vraagt om maatwerk en een aanpak die varieert per instelling, vestiging en opleiding.

Met de MBO Cultuurkaart kunnen scholen culturele activiteiten op een laagdrempelige manier toegankelijk maken voor een brede groep studenten. Deze Proeftuin speelt in op de groeiende behoefte om cultuur een vaste plek te geven binnen het mbo-curriculum.

De Proeftuin CCMBO is geïnitieerd door Mocca Amsterdam, Plein C en LKCA. Er zijn elementen gebruikt van de trainingen Interne Cultuurcoördinator voor het po (ICC) en voor het vo (CCVO). Deze trainingen zijn ontwikkeld door experts uit provinciale cultuureducatie-organisaties en landelijk gecertificeerd door LKCA.

Meer lezen over dit onderwerp?

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Rozemarijn Schouwenaar (zij/haar/haar)
Rozemarijn Schouwenaar (zij/haar/haar)
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: mbo
rozemarijnschouwenaar@lkca.nl
030 711 51 43
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel