Een leven lang toewijding aan dans, kunst en inclusie: Wies Rosenboom
Wies zette zich sinds 1998 in voor meer diversiteit en inclusie in de amateurdanssector. Dat uitte zich niet alleen in het personeelsbeleid en de samenstelling van het bestuur, maar ook in een brede visie op wat dans is en kan zijn. Ook na haar pensioen in 2020 bleef Wies actief in de danssector. Ze zette zich onder andere in bij YAA, waar ze kansen creëerde voor talentvolle afgestudeerde studenten van kunstvakopleidingen.
Landelijk Centrum voor Amateurdans (LCA)
Na een carrière als danseres en danspedagoog klom ze op tot directeur bij Circus Elleboog. In januari 1998 startte Wies bij het Landelijk Centrum voor Amateurdans (LCA), waar ze doorgroeide naar een directeursfunctie. Ze werkte aan deskundigheidsbevordering voor dansprofessionals, kaderopleidingen volks- en werelddans en het landelijk festival Dans voor Mei. Ook werkte ze aan internationale kunstprojecten, zoals Umoja in Afrika.
Verbinding en vernieuwing
Wies onderhield nauwe contacten met dansvakopleidingen, fondsen, provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Ze begeleidde het LCA en haar medewerkers zorgvuldig richting een fusie naar Kunstfactor en later naar LKCA.
Programma’s bij Kunstfactor waren onder andere Kunstfactor Live!, Kunst en Sport, Urban Arts en Dans en Ouderen. Bij LKCA legde ze als hoofd cultuurparticipatie de focus op Kunst en Ouderen, met Lang Leve Kunst en verschillende inclusieprojecten in zorg en welzijn.
Boegbeeld
Wies stond bekend als een betrokken en innovatieve manager met een groot netwerk in het veld. Ze was één van de eerste pioniersvrouwen in de amateurkunst die doorgroeide naar een MT-functie. In de dans- en kunstwereld stond ze bekend als een boegbeeld voor diversiteit en inclusie.
We gaan haar energie, gedrevenheid en humor missen. We wensen haar familie, vrienden en iedereen die met Wies heeft samengewerkt veel sterkte toe met dit verlies.
Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)