CmK leert samen!
Hoe maak je echt gebruik van elkaars expertise? In dit magazine vind je inspiratie over samen leren als leergemeenschap en over de rol van moderator.
‘Je hebt net een inspirerend verhaal gehoord over de nieuwe leerlijn van een collega. Fantastisch wat er allemaal ontwikkeld wordt binnen Cultuureducatie met Kwaliteit. Je vindt het heel waardevol om ervaringen van collega’s te horen. Het succes, maar zeker ook de minder mooie kanten. Daar kun je wat mee in je eigen werk. Alleen valt die vertaling nog best wel tegen. Je eigen context is toch net even anders. Of je merkt dat je onvoldoende weet over de details.’
Samen leren, kennis delen én ontwikkelen loont zich als:
- je collega’s makkelijk weet te vinden op basis van jouw vraag en hun expertise;
- je gebruik kunt maken van de ‘wielen die al zijn uitgevonden’;
- er een gemeenschappelijke taal en kijk op cultuureducatie ontstaat.
Dit zijn inzichten die de deelnemers aan een lerend ontwerptraject over de rol van moderator van leergemeenschappen opdeden. De groep leerde veel over wat er komt kijken bij kennis delen als sociaal proces. We onderzochten de rol van de moderator, deden ideeën op, probeerden werkvormen uit, verkenden rollen en bijdragen. Wij zijn enorm gaan geloven in samen leren omdat dit ons werk, de kwaliteit van cultuureducatie, ten goede komt. Met dit magazine willen we jou inspireren!
In het magazine vind je verhalen, ervaringen, theorie, werkvormen en aanpakken. Daarmee willen we je op weg helpen om vorm te geven aan samen leren. Waar sta jij? Wat herken je? Welke stap wil jij zetten? Dat kan een nieuwe manier van kijken zijn. Een verhaal dat je herkent. Een werkvorm om mee te oefenen. Een verbinding met een van de moderatoren. We nodigen je uit om jouw eigen manieren van werken, leren en delen al lezend te bevragen.
Lees het magazine
Wil je het magazine zelf lezen? Het is op aanvraag beschikbaar via info@lkca.nl.
Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)