Long Live Arts Feel The Arts Manifesto

Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Ter afsluiting van het Europese programma Long Live Arts 2016 over het belang van ouderen en cultuurparticipatie, verschenen het Long Live Arts Manifesto en de publicatie Long Live Arts Feel the Arts.

Het manifest moedigt Europese beleidsmakers en professionals op het gebied van cultuur en welzijn aan om dit onderwerp op nationaal en lokaal niveau breed onder de aandacht te brengen. De publicatie bevat de uitkomsten van het Europese programma in de vorm van essays en best practices.

Creative Dinner

De uitkomsten van het Long Live Arts programma zijn gepresenteerd tijdens een Creative Dinner in Brussel op 28 april 2016, in de vorm van een manifest en een publicatie. Uitgenodigd voor het Creative Dinner, georganiseerd door het Vlaamse departement van Cultuur, Jeugd, Sport en Media, waren medewerkers van de Europese Commissie, het Europees parlement, bewindspersonen en vertegenwoordigers van de vier partnerlanden (Nederland, België, Duitsland en Engeland). Ook de vijf Nederlandse partners van Lang Leve Kunst (RCOAK, FSvL, VSBfonds, FCP, en LKCA) waren aanwezig.

Long Live Arts Manifesto

‘Cultuurparticipatie door ouderen in een breder kader plaatsen’, dat is het doel van het Long Live Arts Manifesto. Hierin wordt gepleit voor een Europese aanpak op het gebied van politiek, praktijk, onderzoek en scholing. Het Manifesto is bedoeld voor leden van het Europees Parlement, Europese beleidsmakers en professionals in Europa op het gebied van cultuur en welzijn.

Long Live Arts, Feel the Arts

De publicatie bevat naast het manifest ook een verzameling essays van internationale experts en best practices. De essays gaan in op de huidige stand van zaken en de rol die professionals cultuur en welzijn, onderzoekers en beleidsmakers kunnen en moeten spelen als het gaat om cultuurdeelname door ouderen. De aandachtsgebieden van Long Live Arts – praktijk, beleid, onderzoek en scholing – worden in de publicatie ingeleid met een essay, gevolgd door vier praktijkvoorbeelden uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Ingrid Smit
Ingrid Smit
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
ingridsmit@lkca.nl
030 711 51 17
Bekijk alle experts
Bijgewerkt op:
Gepubliceerd:
Deel dit artikel